Afkortingen in Adverteerland 101

Je wil de resultaten van je campagnes bekijken, want je wil uiteraard weten hoe succesvol deze waren. Je botst al meteen op de eerste marketinggerelateerde afkorting. CT-watte? 

Gelukkig hebben we bij Advertised een handige cheat sheet met de belangrijkste afkortingen uitgelegd.

Klaar? Daar gaan we!

Pssst, voor we beginnen: veel van deze marketinggerelateerde afkortingen zijn Engelstalig, die wij dan ook gebruiken. Geen nood, je hoeft niet meteen je woordenboek Engels - Nederlands tevoorschijn te toveren. We zullen het zo eenvoudig mogelijk voor je maken.

CTR

De CTR, Click Through Rate of doorklikpercentage. De CTR meet het aantal mensen dat een sociale post, advertentie of ander stuk inhoud bekijkt en doorklikt om meer te lezen, te kopen of een andere actie te ondernemen. Het is een belangrijke om in de gaten te houden, aangezien de CTR je vertelt hoe effectief je advertentie is.

 

CPC

De CPC, Cost Per Click of simpelweg kost per klik. Deze heeft waarschijnlijk niet veel extra uitleg nodig. 😉

CVR

De CVR, Conversion Rate of conversieratio. Deze is ook een belangrijke om in de gaten te houden, omdat dit het succes van je website en de kwaliteit van je websitebezoekers weergeeft. Je kan nog zoveel bezoekers hebben, als er uiteindelijk geen conversie volgt heb je er niet veel aan.

 

ROAS

De ROAS, Return on Advertising Spend. Heel eenvoudig gesteld wordt deze berekend door de opbrengst van een campagne te delen door de kosten. Voor elke euro die jij in je advertenties steekt, krijg jij je ROAS in euro terug. Idealiter is deze dus meer dan 1.

CTA

Een CTA, of Call-To-Action, is een link-knop die aanzet tot actie. Je kent het wel, de ‘Download nu’, ‘Betaal direct’ of ‘Meer informatie’ die je ziet verschijnen op de gekste plaatsen. 

Zo, onze innerlijke docent is weer helemaal blij dat we jullie wat konden bijleren uit onze wereld.

Wil je nog meer leren? Dan is onze cursus ‘Start to Advertise’ misschien wel wat voor jou. In deze cursus leren we je zelf adverteren op Facebook & Instagram, en dat van begin tot einde.

Liefs,

Laurann & Team Advertised

Vorige
Vorige

Black Friday 🖤

Volgende
Volgende

Meta Advertentiebibliotheek