Plaatsingen & formaten

Wist je al dat er verschillende plaatsingen, met verschillende formaten bestaan binnen je sociale media ads? Lees snel verder voor meer info!

Size does matter

"Ik wil ads die zichtbaar zijn als Instagram Stories!" 🙋‍♀️ "En ik wil er die enkel op Facebook in de feed getoond worden!" 🙋🏻 "Die van mij mogen overal op Instagram te zien zijn!" 🙋🏼‍♂️ 

Je wil kiezen waar je advertenties te zien zijn? Dan spreken we van verschillende plaatsingen. Via de Meta Bedrijfsmanager kan je je advertenties weergeven op Facebook, Instagram, in Messenger en in het Audience Network. 

Er bestaan er een heleboel, en automatisch worden deze voor jouw advertentie zelf geselecteerd. Maar je kan ze dus ook handmatig instellen. 

Enkele populaire opties zijn: 

  • Adverteren in het nieuwsoverzicht van Facebook en Instagram, ook wel gekend als de feed 

  • Advertenties voor Instagram Stories 

  • Een Reel advertentie op Instagram 

  • Enkel adverteren op Facebook 

  • Enkel adverteren op Instagram of een mix daartussen, om te testen wat het best werkt. 

 

Welke place is nu dé place to be?

Waarom je deze handmatig willen instellen? 

Er is heel wat keuze, en een vraag waar je misschien meteen aan dacht komt naar boven bij deze keuzestress. 🤯 Want... advertenties in verschillende plaatsingen zijn toch geen one-size-fits-all? 🤔

Ten eerste kan je gaan testen wat het beste werkt voor jou en je campagne. Dit noemen we een A/B test. De blogpost hierover kan je nalezen via deze link

Ten tweede kan je de verschillende afbeeldingen op de verschillende plaatsingen beter uit elkaar houden. Hier geef ik even meer uitleg over. 

Wanneer je een ad maakt die overal te zien is, pas je best de afbeeldingen aan per groep. 

Denk bijvoorbeeld aan advertenties die op je feed verschijnen. Deze afbeeldingen zijn voornamelijk vierkant van formaat. Zie je een afbeelding via stories verschijnen, dan is de afbeelding of video een rechthoekig formaat. 

Belangrijk is dus dat je dit aanpast om vreemde advertenties in stories te vermijden. Wil je deze verschillende formaten goed onderscheiden? Dan maak je gebruik van de verschillende plaatsingen. 

Canva to the rescue

Extra tip: niet zeker welk formaat bij welke plaatsing hoort? Canva is je nieuwe beste vriend! Maak een nieuw ontwerp en kies de juiste plaatsing, je hebt meteen de juiste afmetingen.

Ben je niet zeker welke plaatsingen goed zouden passen bij jouw doel? Boek dan een support call in via deze link.

Liefs,

Laurann & Team Advertised

Vorige
Vorige

Locaties in doelgroepen

Volgende
Volgende

A/B Test